2020. május 7., csütörtök

Túrós-epres álom

~ T Ú R Ó S - E P R E S   Á L O M ~ 😍

Hát ez valami brutális lett, komolyan!
Ha csak egy sütit készítesz a karantén alatt vagy az eper szezon alatt, akkor az ez legyen, nem fogod megbánni! ☺️🍓

Brownie piskóta
(magas falú tepsibe vagy formába)
125 g liszt
200 g cukor
3 g szódabikarbóna
1 db tojás
1,5 evőkanál natúr joghurt
Ezt keverjük ki habosra.
Olvasszunk fel 115 g margarint és melegítsünk fel 90 g vizet. Ezeket öntsük hozzá, keverjük összes és végül adjunk hozzá 50 g kakaóport.
Keverjük szintén habosra, öntsük előkészített formába és süssük 180 C fokon 20-25 percet.

Krém:
250 g mascarpone
250 g krémtúró
100 g habtejszín
1 citrom héjja(ízlés szerint)
Fél citrom leve(ízlés szerint)
60-70 g porcukor(ízlés szerint)

Kihabosítottam a mascarponét, majd miután szép kemény állaga lett, hozzáadtam a tejszínt és a mascarponéval együtt vertem fel. Ezután ment bele az összes többi hozzávaló és ízesítettem a leírtak szerint, de kinek mi az ízlése, így az ajánlásomat írom csak, ami a porcukrot és a citromot illeti 😉

A kihűlt piskótára kentem a krémet, majd epreket daraboltam rá, amennyit csak lehet😍 Eperből sose elég 🙈
Éjjel nappal tudnám enni cukorral, magába, nutellával vagy gyakorlatilag bármivel🤪

Ezután lezseléztem a tetejét:
Fél csomag piros tortazselé
150 g víz
2 evőkanál cukor
Forrás után 1-2 percig főztem, majd ecsettel szépen óvatosan rákentem.
Hűtőben pihent egy éjszakát és már alig maradt belőle☺️

Most nem azért, hogy magamat dícsérjem, de ez eléggé jó cucc lett 😍

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm szépen! 😊🙏🏻

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése