2020. május 7., csütörtök

Kifli

~ K I F L I ~ 🥐


Mindig is szerettem volna több pékárut kipróbálni, de a cukrászathoz inkább az édes sütemény társul. A szívemhez mégis a sós dolgok állnak közelebb, mégis csak pék vér van bennem💗

Mostmár kiflit is tudok sütni és leírhatatlan érzés a saját kiflimből készült szendvicset vacsorázni 😊🙏🏻 Hallani ahogy ropog 🤩

Jön is a recept 👇🏻

Egy mikrózható edénybe mérjük:
200 g tej
50 g tejföl
1 dl szénsavmentes ásványvíz
Ezt tegyük a mikróba és melegítsük kellemesen melegre.

Egy keverőedénybe merjük a többi hozzávalót:
500 g búzafinomliszt (BL 55)
10 g só
Öntsük rá a melegített keveréket, majd morzsoljunk bele 20 g élesztőt.
(Porélesztőből 2 csomagot)
A só és az élesztő NE érintkezzen közvetlenül ❗️
Kézzel vagy géppel gyúrjuk össze, dagasszuk amíg a tészta felülete sima lesz(kb 5-10 perc)

Meleg helyen hagyjuk kelni 45-50 percig.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, minél vékonyabbra.
Vágjuk fel, mint egy pizzát, annyiba ahány kiflit szeretnénk.
(Ebből az adagból kb 8-10 kisebb kifli lesz)
Tekerjük fel őket, úgy, hogy közben mindig kicsit nyújtsuk/húzzuk vissza magunk felé a tésztát.
A csücske sütésnél alul legyen, hogy ne nyíljon ki sütés közben ❗️
Tepsire téve kicsit hagyjuk kelni, 5-10 percet.

Melegítsük elő a sütőt, 220 C fokra és a sütőbe tegyünk egy edénybe 1-2 dl vizet, ezzel együtt melegedjen fel a sütő, így gőz keletkezik majd sütés közben.

Spricceljük le vízzel a kis kiflijeinket, és mehet a sütőbe👉🏻 Először alsó-felső sütés 220 C fok, 15 percig, majd 200 C fok légkeverésesen 5 percig, ekkor már csak gyönyörű színt kapnak 🥰

Vegyük ki ha kész és újra spricceljük le őket egy kis vízzel.

Én fél adagot csináltam próbának, de kár volt, mert már el is fogyott vacsorára 🙈
Nyugodtan csináljátok ezt az adagot egyből ☺️


Sütésre fel! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm 🙏🏻💗

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése