🍩 ~ S Z A L A G O S F Á N K ~ 🍩
Mert nem csak a farsangi időszakban lehet fánkot enni 😋
15 g élesztő
1 kiskanál cukor
88 g tej
2 evőkanál liszt
Először futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben, majd keverjük el benne a lisztet és készítsünk kovászt. Takarjuk le, így gyorsabban kész lesz.
60 g cukor
300 g liszt
88 g tej
1 csipet só
2 tojássárga
Ezeket mérjük bele egy üstbe/edénybe, és ha kész a kovász, gyúrjuk össze a hozzávalókat.
A végén adjunk hozzá 25 g olvaszott margarint, majd dagasszuk a tésztát addig, amíg már elválik az edény falától a tészta.
Hagyjuk kelni 30-45 percig.
(Ha lágy a tészta, kevés lisztet adjunk hozzá, ha viszont kemény lenne, akkor egy kis folyadékot, de nagyon óvatosan!)
Mindig érdemes keveset hozzá adni, legyen bármiről szó, mert utána kivenni már nem tudunk 😉
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, kb 1 cm vastagra , vágjuk fel csíkokra és sodorjunk belőle rudakat. Képpel próbálok segíteni abban, hogyan is formáztam a kis fonott virágokat 😊
Süssük ki forró olajban, pár perc alatt és mehet rá a házi barack🍑 lekvár és a porcukor, ki hogyan szereti 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése