~ L I N Z E R ~
Az első karácsonyi receptem a linzer:
115 g puha vaj/margarin
115 g porcukor
1 db nagy tojás
1 csipet só
50 g kukoricaliszt
225 g liszt
+lekvár, porcukor
Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 2-3 mm vastagságúra. Most jöhetnek a szebbnél szebb kiszúrók :)
Ami a linzernél a lényeg, hogy két kiszúrt linzer formát töltünk össze, így az alja egy teljes forma, a teteje pedig közepén lyukas, ahogy ez látszik a képen is.
Süssük meg a kiszúrt formákat 150 C fokon 12 perc alatt. Nem szabad túl sütni!
/ Ez az a fajta sütemény, amit még akkor kell kivenni a sütőből, amikor úgy látszik, h nincs megsülve, tehát fehéresebb és puhább. Ha egy kicsit is tovább sül, megeshet, hogy kemény lesz. További ilyen süti például a puszedli, keksz, mézeslap, stb. Mindig akkor kell kivenni, ha már fel tudjuk emelni a sütőpapírról./
Kihűlés után jöhet a betöltés lekvárral és a kóstolás :)
Az alsó, teli linzert kenjük meg lekvárral, a lyukas linzert, ami a teteje lesz, szórjuk meg porcukorral és ezután tegyük őket egymásra.
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg,hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése