~ F E H É R C S O K I S I S L E R ~
Azt hiszem ezt a süteményt nem kell senkinek se bemutatnom, de egy újragondolt formában elhozhatom nektek :)
Íme a recept /kb 12-14 db mini isler/
100 g puha vaj/margarin
50 g porcukor
140 g liszt
Továbbá:
Lekvár
150-200 g Fehércsokoládé (+étolaj)
Díszítő elemek(lifolizált málnaszemek)
Gyúrjuk össze a tésztát, majd hagyjuk pihenni 15 percet a hűtőben.
Nyújtsuk ki lisztezett felületen, kb 1-2 mm vastagságúra, szúrjuk ki az islereket, majd süssük meg őket 150 C fokon 8-10 percig.
Hagyjuk kihűlni, majd töltsünk össze két isler karikát valamilyen lekvárral. Az egyik korongra egy kanál segítségével kenjünk lekvárt, majd nyomjunk rá egy másikat. Én most eperlekvárt használtam(a mennyiséget mindenki maga döntse el, mennyire szereti ha tele van/nincs tele lekvárral)
Az a legjobb ha egy éjszakát tud így puhulni a hűtőben, fedett dobozban ;)
Másnap egy rácsra tettem az islereket,(érződni fog, hogy mennyit puhult így a sütemény és összeérnek az ízek) alá pedig egy tálcát.
Mikróban melegítettem a 150-200 g fehércsokoládét, amit 15 másodpercenként kivettem és átkavartam, ugyanis nagyon könnyen megég, ezért ÓVATOSAN!
Amikor felolvadt, már kész is van. Ha esetleg van még benne 1-2 nagyobb darab, már ne tegyük vissza, csak keverjük el, már meleg annyira a csoki, hogy attól azok is elolvadnak majd. Ilyenkor én még szoktam hozzáadni pár csepp olajat, de nem muszáj.
Két csokizási módszerem van:
1. A rácsra tesszük az islereket, egymástól kicsit távolabb, és egy merőkanállal ráöntjük az olvaszott csokit az egyik islerre és így tovább. A fölösleges csoki lefolyik a tálcára, de ezt újra feltudjuk majd használni. Megszórjuk gyorsan a díszítőelemünkkel, én liofilizált málnát használtam. Gyorsan rá kell szórni, mert a csoki megdermed.
2: Fogunk egy töltött islert és belemártjuk a tálba, amibe olvaszottuk a csokit, teljesen lepje el. Ezután tesszük a rácsra és szintén lefolyik majd a fölösleges. Ennél a módszernél kevesebb folyik le, talán ez a hatékonyabb, viszont a lassabb. Erre is szórjunk gyorsan díszítést, amit szeretnénk.
Ha megdermedt a csoki, egy vékony kés segítségével szedjük le a rácsról, de nagyon óvatosan, mert a csoki réteg megrepedhet. Lassan kell alá nyúlni és elválasztani a rácstól.
Ha tetszett a receptet, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése