~ H A B C S Ó K ~
Nagyszerű díszítőelem a tortákra, én nagyon szeretem :)
Nem mellesleg, ha valamiért mégsem sikerül, összetörve is díszíthetünk vele és nagyon sokáig eláll :)
(A recept Bebepiskóta oldaláról származik)
3 nagy tojásfehérje
170 g cukor
1 evőkanál porcukor
Pár csepp citromlé
+ételfesték
Tegyünk fel egy edénybe vizet és kezdjük el melegíteni. Válasszunk egy másik edényt, amit erre az edényre fogunk tenni, és fontos, hogy a felső edény ne érjen az alsó edényben lévő vízhez. Tehát vízgőzön fogunk dolgozni.
A cukrot és a tojásfehérjét tegyük a felső edénybe. Keverjük össze és lassú tűzön hagyjuk, hogy elolvadjon benne a cukor. Amikor már nem érezni benne a cukrot, kész is vagyunk(ekkor kb 75 C fokos), vegyük le és öntsük a robotgépünk üstjébe. Azért ajánlom, hogy robotgéppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell verni a habot, így egyszerűbb géppel.
Az alsó edényben lévő víz már nem fog kelleni.
Miután átöntöttük a robotgép üstjébe, adjunk hozzá pár csepp citromlevet, és kezdjük el felverni alacsony fokozaton 2-3 percig. Majd kapcsoljunk max fokozatra 5-6 percig. Adjuk hozzá a porcukrot és verjük tovább max fokozaton 2-3 percig.
Nem szabad sokáig verni, mert összeesik a hab!
Ez szabad szemmel nem látható, de amikor sülnek a habcsókok és kirepednek... akkor itt volt a hiba.
Egy erős, hófehér tojáshabot kaptunk, jöhetnek a csövek, a habzsák és az életfestékek :)
Innentől tiétek a terep, ki milyen színűt és formájút szeretne készíteni :)
Írhatnám, hogy süssük meg őket, de valójában a habcsókokat szárítjuk.
80-90 C fokon, 2 óra hosszáig.
Bizony ennyi idő kell neki, de megéri ;)
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése