2020. november 15., vasárnap

Sacher torta

 Őszi fényekben pompázva🍁🍂🌞


Egy régi, egyszerű, klasszikus torta.


Piskóta/12 szeletes/


9 tojásfehérjét verjünk fel 240 g cukorral.

A cukrot mindig csak akkor szabad hozzáadni a fehérjéhez, ha már nagyjából felverődött❗️


180 g vajat habosítsunk ki 120 g porcukorral. Majd egyessével öntsünk hozzá 9 db tojássárgáját. 

Adjunk hozzá 180 g olvaszott étcsokoládét és keverjük el alaposan. 

Ezután keverjük össze a felvert tojásfehérjével, adjunk hozzá fél csomag sütőport(7,5 g) és 225 g lisztet. Újra keverjük össze.


Előkészített formába öntjük és süssük 180 C fokon 45-50 percig. 

Kivétel előtt mindig végezzetek tűpróbát❗️


Kihűlés után 3 egyenlőre részre vágjuk és 500 g baracklekvárral megtöltjük. 

A tetejét csokival vontam be és díszítettem gabonagolyókkal, mogyoróval és tört habcsók darabokkal.


Szerencsére épp gyönyörű fényekben tudtam lefotózni 🥰📷


Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm! 🙏🏻❤️

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése