Őszi fényekben pompázva🍁🍂🌞
Egy régi, egyszerű, klasszikus torta.
Piskóta/12 szeletes/
9 tojásfehérjét verjünk fel 240 g cukorral.
A cukrot mindig csak akkor szabad hozzáadni a fehérjéhez, ha már nagyjából felverődött❗️
180 g vajat habosítsunk ki 120 g porcukorral. Majd egyessével öntsünk hozzá 9 db tojássárgáját.
Adjunk hozzá 180 g olvaszott étcsokoládét és keverjük el alaposan.
Ezután keverjük össze a felvert tojásfehérjével, adjunk hozzá fél csomag sütőport(7,5 g) és 225 g lisztet. Újra keverjük össze.
Előkészített formába öntjük és süssük 180 C fokon 45-50 percig.
Kivétel előtt mindig végezzetek tűpróbát❗️
Kihűlés után 3 egyenlőre részre vágjuk és 500 g baracklekvárral megtöltjük.
A tetejét csokival vontam be és díszítettem gabonagolyókkal, mogyoróval és tört habcsók darabokkal.
Szerencsére épp gyönyörű fényekben tudtam lefotózni 🥰📷
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm! 🙏🏻❤️
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése