Új mousse formákat szereztem be, így ideje volt kipróbálni 🤗 Szerintem mást nem is kell mondanom, mert a kép magáért beszél 🤭
Jöjjön is a recept 😉
/6 darabra való recept/
Először a karamellel kell kezdenünk, ugyanis ki kell fagyasztani egy kisebb félgömb alakú szilikon formába.
25 g habtejszínt forraljunk fel, olvasszunk fel benne 50 g tejkaramellát(érdemes jó márkát használni), majd ha felolvadt 18 g vajat. Öntsük a formába és fagyasszuk.
(Értelemszerűen 6 db kis félgömb formába, mert 6 db nagy süteményünk lesz)
Nehéz pont annyi adagot csinálni, hogy épp elég legyen, így ha marad akkor az sose legyen baj, legalább lehet nyalakodni🤪
A krémbe kelleni fog nekünk zselatin, így azzal folytatjuk,hogy legyen ideje megdagadni.
4 g étkezési zselatint keverjünk el 24 g hideg vízben, hagyjuk megdermedni, tegyük félre.
Ezután jöhet a krém:
50 g fehércsokoládé
25 g szoba hőmérsékletű habtejszín
•
150 g natúr joghurt
•
75 g habtejszín
•
37,5 g porcukor
•
Zabkeksz
Óvatosan olvasszuk fel a csokit majd öntsük hozzá a tejszínt, keverjük el. Adjuk hozzá a natúr joghurtot, újra keverjük el. A második adag tejszínt verjük habbá, adjuk hozzá az eddigi krémet és a porcukrot, majd alaposan keverjük össze.
A zselatint pár másodperc alatt melegítsük fel, éppen csak annyira, hogy felolvadjon. Adjunk hozzá két kanállal a krémünkből, keverjük el és így öntsük hozzá az egész adag krémhez.
Alaposan keverjük el és öntsük a formába, de csak félig. Ilyenkor a szilikonformát alapból tegyétek egy tálcára mert miután betöltjük nem tanácsos mozgatni a formát önmagában, a tálca pedig ad neki egy stabilitást.
Ekkor vegyük ki a fagyasztóból a karamellt és tegyünk egy karamell adagot egy formába, nyomjuk a krémbe, de óvatosan, mert nem szabad, hogy az aljára érjen, hiszen azt szeretnék, hogy ez a karamell a sütemény közepébe maradjon. Ezután töltsük meg a maradék krémmel a formákat.
Hogy legyen egy kis roppanós réteg is a sütinkben, így én egy db zabkekszet használtam, amit a legvégén tettem bele a formába. Így el is készült a sütemény, mehet a fagyasztóba legalább egy éjszakára.
Itt nem tanácsos csalni az idővel, a mousse és a szilikonforma titka az alapos kifagyasztás, így fogjuk tudni kivenni a formából, másképp nem fog menni.
Már csak a máz maradt hátra 😉
Ezt a kifagyasztott süteményre kell majd önteni. Bármilyen csokoládét lehet hozzá használni. Én fehércsokit használtam és még adtam hozzá fehér színű ételfestéket, így értem el a képen látható színt.
3 g étkezési zselatint keverjünk el 18 g hideg vízben❗️(csak hideg vízzel fog működni)
Egy edénybe mérjünk bele 18 g vizet, 37 g cukrot, 37 g glükózszirupot(én cukrászdiszkontban vettem, nem drága és sokáig elég, nem mellesleg sokáig el is áll, megéri 😉 ), forraljuk 100 C fokosra, majd tegyük bele a megdermedt zselatint és 37 g fehércsokit(lehet bármilyen csoki), keverjük el alaposan. Én botmixerrel szoktam.
Végül 25 g sűrített tejet, és már kész is.
35-40 C fokos legyen a hőmérséklete a glazúrnak, amikor a süteményre kerül.
Egy kis tálra tettem rá a süteményt, alá pedig egy tálcát, így ami lefolyik az újra felhasználható. Gyorsan kell dolgozni ezzel az anyaggal.
Szóval ez lenne a recept, tudom nem tűnik könnyűnek és hosszúra is sikerült a leírás, de valójában nem nehéz, higyjétek el nekem 😉
Próbáltam mindent részletesen megosztani veletek
Ez a recept sütés nélküli, így még jobb elkészíteni addig, amíg kint tombol a nyár 😉
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm! ❤️🙏🏻
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése