2020. november 15., vasárnap

Joghurtos fehércsoki mousse karamellel


Új mousse formákat szereztem be, így ideje volt kipróbálni 🤗 Szerintem mást nem is kell mondanom, mert a kép magáért beszél 🤭

Jöjjön is a recept 😉 


/6 darabra való recept/


Először a karamellel kell kezdenünk, ugyanis ki kell fagyasztani egy kisebb félgömb alakú szilikon formába.

25 g habtejszínt forraljunk fel, olvasszunk fel benne 50 g tejkaramellát(érdemes jó márkát használni), majd ha felolvadt 18 g vajat. Öntsük a formába és fagyasszuk.

(Értelemszerűen 6 db kis félgömb formába, mert 6 db nagy süteményünk lesz) 


Nehéz pont annyi adagot csinálni, hogy épp elég legyen, így ha marad akkor az sose legyen baj, legalább lehet nyalakodni🤪


A krémbe kelleni fog nekünk zselatin, így azzal folytatjuk,hogy legyen ideje megdagadni. 


4 g étkezési zselatint keverjünk el 24 g hideg vízben, hagyjuk megdermedni, tegyük félre.


Ezután jöhet a krém:


50 g fehércsokoládé

25 g szoba hőmérsékletű habtejszín 

150 g natúr joghurt 

75 g habtejszín 

37,5 g porcukor

Zabkeksz


Óvatosan olvasszuk fel a csokit majd öntsük hozzá a tejszínt, keverjük el. Adjuk hozzá a natúr joghurtot, újra keverjük el. A második adag tejszínt verjük habbá, adjuk hozzá az eddigi krémet és a porcukrot, majd alaposan keverjük össze. 


A zselatint pár másodperc alatt melegítsük fel, éppen csak annyira, hogy felolvadjon. Adjunk hozzá két kanállal a krémünkből, keverjük el és így öntsük hozzá az egész adag krémhez.


Alaposan keverjük el és öntsük a formába, de csak félig. Ilyenkor a szilikonformát alapból tegyétek egy tálcára mert miután betöltjük nem tanácsos mozgatni a formát önmagában, a tálca pedig ad neki egy stabilitást.


Ekkor vegyük ki a fagyasztóból a karamellt és tegyünk egy karamell adagot egy formába, nyomjuk a krémbe, de óvatosan, mert nem szabad, hogy az aljára érjen, hiszen azt szeretnék, hogy ez a karamell a sütemény közepébe maradjon. Ezután töltsük meg a maradék krémmel a formákat. 


Hogy legyen egy kis roppanós réteg is a sütinkben, így én egy db zabkekszet használtam, amit a legvégén tettem bele a formába. Így el is készült a sütemény, mehet a fagyasztóba legalább egy éjszakára. 


Itt nem tanácsos csalni az idővel, a mousse és a szilikonforma titka az alapos kifagyasztás, így fogjuk tudni kivenni a formából, másképp nem fog menni.


Már csak a máz maradt hátra 😉 


Ezt a kifagyasztott süteményre kell majd önteni. Bármilyen csokoládét lehet hozzá használni. Én fehércsokit használtam és még adtam hozzá fehér színű ételfestéket, így értem el a képen látható színt.


3 g étkezési zselatint keverjünk el 18 g hideg vízben❗️(csak hideg vízzel fog működni)

Egy edénybe mérjünk bele 18 g vizet, 37 g cukrot, 37 g glükózszirupot(én cukrászdiszkontban vettem, nem drága és sokáig elég, nem mellesleg sokáig el is áll, megéri 😉 ), forraljuk 100 C fokosra, majd tegyük bele a megdermedt zselatint és 37 g fehércsokit(lehet bármilyen csoki), keverjük el alaposan. Én botmixerrel szoktam.

Végül 25 g sűrített tejet, és már kész is.

35-40 C fokos legyen a hőmérséklete a glazúrnak, amikor a süteményre kerül.

Egy kis tálra tettem rá a süteményt, alá pedig egy tálcát, így ami lefolyik az újra felhasználható. Gyorsan kell dolgozni ezzel az anyaggal.


Szóval ez lenne a recept, tudom nem tűnik könnyűnek és hosszúra is sikerült a leírás, de valójában nem nehéz, higyjétek el nekem 😉 

Próbáltam mindent részletesen megosztani veletek


Ez a recept sütés nélküli, így még jobb elkészíteni addig, amíg kint tombol a nyár 😉 


Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Köszönöm! ❤️🙏🏻

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése